Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» заявляє про арешт свого активіста через події в ОВК № 223


Представники Святошинського райвідділу управління МВС України в Києві провели обшук у будинку керівника Конотопської районної організації ВО «Свобода», кандидата від об’єднаної опозиції в окрузі №159 Артема Семеніхіна, після чого затримали його. Про це повідомляє прес-служба партії «Свобода». За її даними, обшук відбувся вчора.

Як повідомили в політсилі, свободівця запросили до райвідділу міліції «на розмову» нібито у справі про шахрайство. Артема цілий день протримали у відділку, відібрали телефон, а рідним, які очікували його біля виходу, відмовилися дати будь-які пояснення з приводу статусу затриманого, заявили у ВО «Свобода». Згодом, за даними прес-служби, до відділку прибула «швидка допомога», яка надала свободівцю першу медичну допомогу».

Свободівці підозрюють, що їхнього активіста піддають психологічному і фізичному тиску. Також в політсилі повідомили, що всі процесуальні дії відбувалися за відсутності адвоката затриманого. «У МВС заявили, що затримують Артема на 72 години до обрання запобіжного заходу», – наголошується в повідомленні.

У прес-службі партії заявляють, що затримання Семеніхіна пов’язане з тим, що він брав «активну участь у захисті результатів волевиявлення біля виборчого округу №223 у Києві», і розцінюють всі події навколо свободівця «як продовження політичних переслідувань і тиску влади на представників опозиції протягом виборів і нині».

У міліції цю справу наразі не коментують.
XS
SM
MD
LG