Доступність посилання

ТОП новини

Захисники Pussy Riot заявили, що готують скаргу до Страсбурзького суду


Марія Альохіна (л), Надія Толоконнікова (п), фото з суду 10 жовтня 2012 року, який замінив на умовний вирок третій засудженій
Марія Альохіна (л), Надія Толоконнікова (п), фото з суду 10 жовтня 2012 року, який замінив на умовний вирок третій засудженій
У Росії захисники двох засуджених учасниць жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot повідомили сьогодні, що готують скаргу з приводу вироків Надії Толоконнікової і Марії Альохіної до Європейського суду з прав людини і готуються подати її найближчим часом.

Крім того, сказала адвокат Віолетта Волкова, вона також має намір домагатися відкласти виконання вироку своїм підзахисним на підставі того, що вони мають малих дітей.

Трьох із учасниць гурту Pussy Riot, Марію Альохіну, Надію Толоконнікову і Катерину Самуцевич, у серпні засудили до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в «хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті». Причиною стала акція в лютому у храмі Христа-Спасителя в Москві, яку гурт назвав «панк-молебнем», спробувавши проспівати пісню протесту зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!». Минулого місяця апеляційний суд пом’якшив вирок Катерині Самуцевич, замінивши його на умовний, і звільнив із-під варти, і підтвердив вироки Надії Толоконніковій і Марії Альохіній.
XS
SM
MD
LG