Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ підтвердив законність результатів виборів у двох округах


Вищий адміністративний суд відмовився зобов’язати Центральну виборчу комісію визнати вибраними депутатами Верховної Ради в одномандатних виборчих округах номер 11 і 14 у Вінниці і Вінницькій області представників «Батьківщини».

Таке рішення ВАСУ ухвалив за позовами кандидатів у депутати за цими округами Наталії Солейко й Івана Мельничука (вони балотувалися від ВО «Батьківщина»), повідомив адвокат позивачів Андрій Помазанов.

Засідання у цих справах тривало до півночі 14 листопада.

Суд визнав безпідставними позовні вимоги кандидатів, які вимагали визнати бездіяльність ЦВК з контролю за встановленням результатів виборів у зазначених округах, скасувати протокол ЦВК про встановлення результатів голосування в цих округах, а також зобов’язати Центрвиборчком провести перерахунок голосів на підставі протоколів виборчих дільниць і визнати переможцями кандидатів від «Батьківщини».

Відповідно до ухваленого ЦВК протоколу про встановлення результатів виборів в окрузі №11, перемогу отримав самовисуванець Олександр Домбровський, а в окрузі №14 – самовисуванець Віктор Жеребнюк.

У ці хвилин Вищий адміністративний суд розглядає позов Об’єднаної опозиції, яка просить визнати протиправною бездіяльність Центральної виборчої комісії щодо незабезпечення захисту виборчих прав понад 30 тисяч виборців в окрузі № 94, голоси яких не були враховані під час встановлення результатів виборів.

Як повідомили напередодні в прес-службі «Фронту змін», у своїх позовних вимогах «Батьківщина» просить суд зобов’язати ЦВК встановити результати виборів депутатів в загальнодержавному окрузі з урахуванням понад 30 тисячі голосів виборців.
XS
SM
MD
LG