Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Рівного побачили загрози в новобудовах у центрі міста


Театральна площа Рівного
Театральна площа Рівного
Сьогодні на сесії Рівненської міської ради депутати ухвалили рішення про створення тимчасової депутатської комісії з приводу загрози техногенної катастрофи, пов’язаної з існуванням нових підземних і висотних будов у центрі міста. Йдеться про підземний торговий центр, споруджений два роки тому під Театральним майданом, а також про торгово-офісне приміщення біля готелю «Україна».

З ініціативою створення комісії виступили депутати фракції «Свобода», які звернули увагу на перманентні ремонти і виникнення пожеж в підземному центрі, пов’язані з проривом гідроізоляції, протікання підвалів у драматичному театрі. Окрім того, фахівці в галузі будівництва зазначають, що спорудження торгово-офісного центру біля готелю «Україна» відбувається всупереч будівельним нормам.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за останні роки у центрі Рівного від Свято-Воскресенського Собору до Органного залу з’явилися три великих підземних центри, будівництво яких супроводжувалося тріщинами в стінах сусідніх будинків і загрозою падіння фасаду музично-драматичного театру. Інвестор будівництва профінансував закріплення центральної частини театру за свій кошт.

За дорученням міського голови буде створена депутатська комісія із залученням фахівців і компетентних органів з метою вивчення законності будівництва, технічного стану й можливості подальшої експлуатації будівель і споруд.
XS
SM
MD
LG