Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зупинили останню мартенівську піч


У Дніпропетровську, на Нижньодніпровському трубопрокатному заводі, вивели з експлуатації останню мартенівську піч. Про це повідомили у ВАТ «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод».

За даними заводу, заміною мартену став уже запущений сучасний електросталеплавильний комплекс. Перехід на виплавляння сталі за допомогою електрики дозволяє суттєво скоротити енергозатрати. Крім того, закриття мартенівської печі позитивно вплине на екологічну ситуацію в Дніпропетровську, кажуть металурги.

Як повідомили на підприємстві, у цеху працювали 300 робітників, понад половині з них доведеться перекваліфікуватись, адже в мартенівському виробництві були унікальні професії.

«Близько 150-170 робітників висловили бажання перейти в інші підрозділи, на інші ділянки виробництва. Для них передбачена програма навчання та перекваліфікації», – заявив голова правління заводу Андрій Коротков.

Мартенівське виробництво на Нижньодніпровському трубопрокатному заводі працювало з 1931 року, за свою історію цех виробив понад 50 мільйонів тонн сталі.

Після закриття мартенівського виробництва у Дніпропетровську в Україні ще залишиться п’ять мартенівських цехів – на підприємствах у Маріуполі, Алчевську, Кривому Розі й Запоріжжі.
XS
SM
MD
LG