Доступність посилання

ТОП новини

Нафтова компанія BP погодилася на відшкодування США через аварію в Мексиканській затоці


Міжнародна нафтова компанія BP погодилася сьогодні виплатити відшкодування на суму в 4 з половиною мільярди доларів США Сполученим Штатам на покриття шкод, завданих унаслідок катастрофи на нафтовій платформі в Мексиканській затоці біля берегів США.

Як мовиться в заяві компанії, вона погодилася визнати свою вину за 11 звинуваченнями в неналежній поведінці у зв’язку з загибеллю 11 людей під час вибуху на видобувній платформі, з якого почалася катастрофа, а також за звинуваченням у перешкоджанні роботі Конгресу США.

Цю суму відшкодування компанія має виплатити впродовж шести років.

Нинішнє відшкодування покриває лише частину, хоч і значну, претензій до BP, висунених у зв’язку з катастрофою 2010 року у США та інших прибережних країнах Мексиканської затоки загалом на багато мільярдів доларів. Переговори про такі відшкодування між BP і цими державами тривають уже багато місяців.

Катастрофа на нафтовидобувній платформі Deepwater Horizon, оператором якої була BP, призвела до найбільшого забруднення нафтою узбережжя в історії США і одного з найбільших забруднень загалом.
XS
SM
MD
LG