Доступність посилання

ТОП новини

Обама виступає на підтримку демократії у М’янмі


Президент США Барак Обама сьогодні прибув до М’янми (відомої також як Бірма). Він став першим американським президентом, який відвідує цю країну. Лідери М’янми протягом останніх років впроваджують демократичні реформи після десятиліть правління військового режиму.

У неділю Обама розповів, з якими словами він звернеться до людей у цій країні.

«Коли я звернуся до бірманців як перший американський президент, який відвідує цю країну, вони почують, що ми вітаємо їх прагнення жити в країні, що поважає права людини і політичні свободи і прагне до демократичнішого уряду. Але вони також почують, що країна має пройти довгий шлях», – наголосив президент США.

У неділю Обама побував у столиці Таїланду Бангкоку, де розпочав турне трьома країнами Південно-Східної Азії. Він зустрівся з королем цієї країни Пуміпоном Адульядетом у лікарні, де 84-річний монарх постійно перебуває з 2009 року. Також Обама провів переговори з прем’єр-міністром Таїланду Їнґлак Чинават. Таїландський прем’єр вважає візит американського лідера дуже важливим.

«Ми вітаємо зосередження уваги Сполучених Штатів на Південно-Східній Азії і віримо, що наше двостороннє партнерство сприятиме регіональному миру, безпеці і процвітанню», – наголосила Їнґлак Чинават.

Барак Обама завершить свою поїздку у Камбоджі, де в понеділок і вівторок візьме участь у саміті країн Південно-Східної Азії. Вашингтон прагне зміцнити зв'язки з країнами, які потребують співпраці зі США на тлі посилення позицій Китаю як регіонального і світового лідера.
XS
SM
MD
LG