Доступність посилання

ТОП новини

Саміт Україна – ЄС може відбутися на початку 2013 року – речник представництва ЄС


Представництво Європейського Союзу в Україні заявляє, що позиція з проведення саміту Україна – ЄС на початку 2013 року не змінилася. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес-аташе представництва ЄС в Україні Давида Стуліка.

«Можу офіційно сказати, що, швидше за все, якщо будуть створені належні умови, саміт відбудеться на початку 2013 року. Ця позиція без змін ще з вересня», – сказав він.

Водночас Стулік відмовився коментувати інформацію про те, що саміт не відбудеться і пізно погоджувати дати, оскільки графіки президентів Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу і Ради ЄС Германа ван Ромпея вже складені.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на слова голови місії України при ЄС Костянтина Єлісєєва про те, що ефект «проблеми Юлії Тимошенко» впливає на призначення дати такого саміту.

Сьогодні міністри закордонних справ країн Європейського Союзу у Брюсселі обговорять ситуацію в Україні після парламентських виборів. На рішення щодо долі угоди про асоціацію між Україною та ЄС за підсумками цього обговорення експерти не чекають.
XS
SM
MD
LG