Доступність посилання

ТОП новини

Юрія Луценка досі не доставили до Києва – захист


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Захист колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вимагатиме присутності обвинуваченого під час апеляції рішення Печерського райсуду Києва у другій кримінальній справі. Про це повідомив Радіо Свобода адвокат Луценка Ігор Фомін.

«На сьогодні його ніхто не доставив до Апеляційного суду. Ми, безумовно, будемо ставити питання про його безпосередню присутність при розгляді апеляційної скарги як захист, якщо його не доставлять до суду. Він написав апеляційну скаргу. Він має суду надати свої пояснення. Він писав відповідну заяву, він хоче взяти участь при розгляді його кримінальної справи. Це його процесуальне право. Ми готуємося до того, щоб розглядати цю справу. Якщо його не буде, то ми будемо реагувати на це», – наголосив Ігор Фомін.

За його словами, якщо Луценка не буде на судовому засіданні, то захист, ймовірно, проситиме суд про перенесення справи. «Ми будемо ставити це питання перед судом, безумовно», – каже Ігор Фомін.

20 листопада о 10 годині ранку Апеляційний суд Києва почне розгляд скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на рішення Печерського райсуду Києва у справі щодо продовження стеження за екс-водієм колишнього заступника глави СБУ Валентином Давиденком.

17 серпня Печерський районний суд визнав винним Юрія Луценка в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів відносно Валентина Давиденка, водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка і засудив до 2 років обмеження волі.
XS
SM
MD
LG