Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: ми допомагатимемо Femen у разі небезпеки для їхніх життів


Ганна Гуцол
Ганна Гуцол
До компетенції Міністерства закордонних справ не входить захист українців, які є у списках персон нон-ґрата інших держав через свою «провокаційну діяльність». Про це в коментарі Радіо Свобода заявив голова Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

«Будемо їм допомагати, якщо їхні права порушили, або їх били, або ув’язнили. Щодо Femen, то вони виступають з войовничих антихристиянських позицій, підривають устої українського суспільства», – заявив Волошин.

Організація Femen сьогодні звернулася до МЗС України з вимогою захистити Ганну Гуцол, депортовану з Росії, і з’ясувати причини її потрапляння до списку осіб, яким заборонений в’їзд до цієї країни.

Минулої п’ятниці Гуцол прилетіла з Парижа до Санкт-Петербурга, де її затримали російські прикордонники, заявивши, що Гуцол заборонений в’їзд на територію Росії.

Як повідомляє сайт Femen, Ганна Гуцол вже повернулася до Києва.

18 листопада у Парижі сталися сутички між активістками Femen і демонстрантами, які протестували проти законопроекту, що дозволить одностатеві шлюби. У результаті, як мовиться на сайті організації, українок побили активісти католицького руху.
XS
SM
MD
LG