Доступність посилання

ТОП новини

Закон про біометричні паспорти ухвалили з пропозиціями Президента


Верховна Рада України ухвалила в новій редакції закон, який передбачає запровадження біометричних паспортів, із пропозиціями Президента Віктора Януковича.

За закон проголосували у вівторок 243 народних депутати із 355 зареєстрованих у залі.

Президент заявляв, що в законі тільки декларується право осіб на відмову від внесення даних у безконтактний електронний носій у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Парламент підтримав пропозицію Януковича і закріпив можливість реалізації такого права шляхом написання заяви в центральний орган виконавчої влади про відмову від одержання документа, що містить електронний носій, або про відмову від внесення інформації в нього.

Після цього тому, хто написав заяву буде видаватися документ, в якому не буде такого носія, або буде задовольнятися заява про відмову про внесення інформації.
Крім цього, Верховна Рада скоротила список документів, за пропозицією Президента, що засвідчують особу і її соціальний статус, до семи.

2 жовтня Верховна Рада України ухвалила закон про Єдиний державний демографічний реєстр.

Закон, зокрема, передбачає введення електронних паспортів – документів із електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон у відповідності зі стандартами Міжнародної організації цивільної авіації.

Проти закону виступили представники церкви, громадських правозахисних організацій.

Президент Янукович 30 жовтня ветував документ і направив його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.
XS
SM
MD
LG