Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко на форумі ЮНІСЕФ скаже про плани України в подоланні сирітства


Сьогодні у болгарській столиці Софії розпочнеться міжнародний форум з проблем сирітства. Його організаторами є Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), уряд Болгарії та європейські благодійні фонди.

Українську делегацію очолює віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко. Як повідомила прес-служба Кабміну, Тігіпко у своєму виступі на конференції розповість про законодавчі ініціативи уряду для підтримки багатодітних сімей і родин, які взяли на виховання сиріт.

Він говоритиме про плани створення консультаційних пунктів при пологових будинках, жіночих консультаціях та будинках дитини. Також урядовці пропонують відкрити «заклади соціального спрямування» — соціальні центри матері та дитини в Криму, Київській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Чернігівській та інших областях.

У цьому урядові України допомагає ЮНІСЕФ, розповіла Радіо Свобода голова його українського представництва Юкіе Мокуо

«Особлива увага – на усиновлення дітей віком до трьох років, їхнє виховання у родині. Саме у цьому віці закладаються знання про навколишній світ, у діточок з’являється перший досвід тощо. Наша співпраця з урядом та громадськими організаціями України спрямована на створення мережі центрів підготовки для родин, які хочуть взяти маленьких сиріт у свої родини, та на допомогу таким сім’ям. Мені здається, для українського суспільства вирішення проблеми сирітства на часі», – наголосила Мокуо.

За даними Ради національної безпеки та оборони, в Україні понад сто тисяч сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
XS
SM
MD
LG