Доступність посилання

ТОП новини

Луценко прийшов з помаранчевою стрічкою і заявив відвід прокурорам


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Колишній голова МВС Юрій Луценко, скаргу якого на вирок за нібито незаконне стеження у справі отруєння Ющенка розглядає Апеляційний суд Києва, оголосив відвід прокурорам, щойно розпочалося сьогоднішнє засідання.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Луценко одягнув у суді помаранчеву стрічку на честь річниці Майдану.

За словами екс-міністра, прокурори Дмитро Лобань і Євген Зінченко, на його думку, не можуть представляти держобвинувачення у цій справі, тому що раніше в суді неодноразово висловлювали позицію про законність його арешту, у той час як Європейський суд з прав людини визнав цей арешт незаконним.

«Маємо нові обставини – рішення Європейського суду, яке визнало мій арешт немотивованим. Серед підстав арешту Печерський суд згадував невизнання мною провини і спілкування з медіа – хоча це мої конституційні права. А ці двоє від прокуратури (Євген Зінченко і Дмитро Лобань) запевняли, що арешт є законним», – заявив Луценко в суді.

Адвокат Ігор Фомін наголосив, що Зінченко наглядав за слідством, коли воно ухвалило рішення про незаконний арешт Луценка. Дружина Луценка Ірина додала, що санкціонований прокурором Зінченком арешт спричинився до погіршення здоров’я її чоловіка.

На даний час суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за заявою про відвід.

17 серпня Печерський районний суд Києва засудив колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до двох років обмеження волі за службову недбалість, допущену при продовженні терміну стеження в рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

Вчора Страсбурзький суд не став переглядати вирок у справі Луценка, залишивши чинним своє рішення про те, що арешт колишнього міністра був необґрунтованим.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з засідання суду.
XS
SM
MD
LG