Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи торгуються за грошові посади – Томенко


Микола Томенко
Микола Томенко
Опозиція ще не визначилася повністю, як поводитиметься у Верховній Раді 7-го скликання і якими комітетами буде опікуватися, проте хотіла б мати контрольні функції. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив заступник голови Верховної Ради, народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко.

«Немає визначеності, оскільки ми повинні побачити, як остаточно сформувалася парламентська більшість, бо Партія регіонів не може вирішити, чи вона буде додавлювати 226 до Партії регіонів, чи вона буде з комуністами домовлятися. І вони, як ті, хто мають 226 з комуністами, мусять показати, як вони це бачать, а ми будемо говорити, наскільки ми погоджуємося чи не погоджуємося на цей формат», – сказав Томенко.

Заступник голови Верховної Ради додав, що головою Верховної Ради буде представник Партії регіонів, а опозиції може дістатися посада віце-спікера.

«І це ілюзії, коли говорять про те, що хтось з мажоритарників може очолити. Я вважаю, що правильно було б, якби перший віце-спікер був представлений опозицією, але наскільки я знаю настрої Партії регіонів і комуністів, то максимально, що вони готові віддати – це посаду віце-спікера, відповідно комітети більш гуманітарного напряму, а не контрольного», – наголосив Микола Томенко.

Водночас, за його словами, відсутність переможців серед комуністів-мажоритарників не заважатиме створити у новій Верховній Раді фракцію Комуністичної партії.

«Буде фракція комуністів в кількості 32 особи. Комуністи торгуються за те, щоб не просто автоматично йти до парламентської більшості й навіть не за посаду першого заступника чи заступника голови Верховної Ради. Їм треба грошові посади, їм треба Митниця, їм треба Фонд державного майна. Це абсолютно очевидно», – сказав віце-спікер.
XS
SM
MD
LG