Доступність посилання

ТОП новини

Чому влада боїться українського війська? (Огляд преси)


На утримання української армії держава виділяє коштів значно менше, аніж на утримання міліції. І це при тому, що для війська потрібно купувати озброєння, зокрема, техніку, літаки, воно повинне проводити навчання. Такого співвідношення між фінансуванням армії та міліції немає в жодній країні, переконує газета «День». Наприклад, поряд із 2 мільярдами доларів на українську армію («напівміфічними», бо насправді виділяється й від того менше), армія Польщі має бюджет 10 мільярдів доларів, Туреччини – майже 20 мільярдів, а Росії – майже 72 мільярди доларів. Усе це парадоксальним чином відбувається за умов, коли Росія має найбільшу у світі кількість ядерних боєзарядів і є третьою країною за кількістю поліції на душу населення. Тоді як Україна не є членом найпотужнішого військового блоку, як Польща чи Туреччина, й не є ядерною державою, як Росія. Тож хто і як захищає державу? Ніхто, принаймні у владі. Про це наголошується в матеріалі «Чому влада боїться українського війська?».

Верховній Раді шостого скликання залишилося провести одне-єдине засідання. У другій декаді грудня почне роботу новий парламент, в якому буде багато нових облич. Це означає, що у Верховній Раді українці не побачать багато знайомих постатей, зокрема, й старожилів-рекордсменів. Ярослав Кендзьор і Сергій Головатий працювали у парламенті усі шість скликань, Іван Плющ, Іван Заєць, Павло Мовчан, Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Юрій Костенко, Лілія Григорович, Григорій Омельченко – по п’ять. Про те, що думають парламентські старожили про свою поразку на цих виборах і ким вони будуть після депутатства, розповідає газета «Україна молода» у статті «Дембель-2012».

Кабінет Міністрів очікують ротації. Як інформують «Ізвєстія в Україні», 8 із 16 міністерств можуть залишитися без керівників. Поки інформацію про перехід на депутатську роботу офіційно підтвердили лише три міністри: Дмитро Табачник, Віктор Балога та Анатолій Близнюк. Експерти видання переконують, що піти з уряду можуть навіть ті, хто зовсім не брав участь у виборчій кампанії. Конкретніше про це йдеться в матеріалі «У відставку піде кожен другий».

У зв’язку з відсутністю в Україні контролю за якістю нафтопродуктів, що продаються, частка фальсифікованого бензину перевищила 20%. У підсумку бюджет недоотримує мільярди гривень, а країна перебуває на межі екологічної катастрофи. Про це пишуть «Вечірні вісті» у публікації «Бензиновий фальсифікат «вбиває» бюджет і людей».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG