Доступність посилання

ТОП новини

За фільм про звинувачених в терактах відповідатиме і компанія-виробник стрічки


На місці одного з вибухів у Дніпропетровську, 27 квітня 2012 року
На місці одного з вибухів у Дніпропетровську, 27 квітня 2012 року
Солом’янський районний суд Києва, де розглядається позов захисників обвинувачених у терактах у Дніпропетровську до Першого національного телеканалу через фільм «Пекельне пекло», визначив співвідповідачем у справі компанію, яка виготовила цю стрічку. Про такі результати сьогоднішнього судового слухання в суді Радіо Свобода повідомила адвокат одного з обвинувачених Оксана Томчук.

За її словами, суд задовольнив клопотання адвокатів щодо визначення співвідповідачем у справі компанії «V-ТВ», яка виготовила фільм, і відхилив клопотання представників Першого національного про відтермінування судового розгляду до винесення вироку в справі про теракти.

«Продакшн-студія притягнута до справи як співвідповідач. Журналісти, які виготовляли стрічку, мають довести, що дані, якими вони користувались, правдиві. Розгляд цього позову перенесений на 5 грудня», – сказала Радіо Свобода Оксана Томчук.

18 жовтня в ефірі Першого національного телеканалу вперше вийшов фільм «Перекельне пекло», який був присвячений серії вибухів у Дніпропетровську. Творці фільму стверджували, що обвинувачені в справі – винні і що двоє з них працювали в штабі депутата-б'ютівця і вели листування щодо антитерористичних заходів із керівництвом Дніпровської ГЕС і Запорізькій АЕС.

Адвокати обвинувачених вважають, що ці дані не відповідають дійсності, а також підозрюють авторів фільму у використанні матеріалів, які є таємницею слідства.

Фільм показували на Першому національному упродовж цілого тижня перед виборами.
XS
SM
MD
LG