Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські активісти відклали, але не скасували акцію проти російської мови в Roshen


Ухвалене раніше рішення концерну «Рошен» перейти на російськомовні етикетки викликало протести і злі жарти
Ухвалене раніше рішення концерну «Рошен» перейти на російськомовні етикетки викликало протести і злі жарти
Активісти кількох молодіжних організацій Івано-Франківська відклали запланований на понеділок флеш-моб проти написів російською мовою на етикетках кондитерської фірми Roshen, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами представниці громадянського руху «Відсіч» Ані Жеребецької, там вважають своєю перемогою те, що фактичний власник фірми Петро Порошенко в неділю повідомив, що «написи на продукції, яка продається в Україні, повинні бути державною мовою», тож є сподівання, що на етикетках знову будуть надписи українською.

«Слова Петра Порошенка і заплановані у 15 містах схожі акції не могли бути просто збігом», – вважає вона.

Але, наголосила Аня Жеребецька, акцію не скасовують, а відкладають, бо відслідковуватимуть, як виконуватиметься обіцянка повернути написи українською мовою.

Молодь у перебігу планованого флеш-мобу збиралася наклеювати на рошенівську продукцію в супермаркетах Івано-Франківська свої етикетки «російською несмачно».

Прикарпатські активісти тим часом розпочинають іще одну «мовну акцію» – проти російської мови в кав’ярнях, ресторанах, барах. При цьому вони наголошують, що діятимуть за принципом не «заборонити російське», а «популяризувати українське».
XS
SM
MD
LG