Доступність посилання

ТОП новини

Кредитори Греції домовилися про продовження допомоги


Керівник групи міністрів фінансів країн єврозони Жан-Клод Юнкер
Керівник групи міністрів фінансів країн єврозони Жан-Клод Юнкер
Кредитори Греції домовилися про наступні заходи для порятунку обтяженої боргами країни. На переговорах у Брюсселі міністри фінансів країн єврозони і представники Міжнародного валютного фонду погодилися знизити державний борг Греції на 40 мільярдів євро.

Це рішення уможливлює отримання Грецією близько 44 мільярдів євро для виплат заробітної плати, пенсій та виконання інших фінансових зобов’язань у грудні.

Керівник групи міністрів фінансів країн єврозони Жан-Клод Юнкер вірить, що колись у майбутньому Греція зможе позбутися проблем з державними фінансами.

«Наша спільна мета полягає в тому, щоб Греція досягла сталого скорочення співвідношення боргу до ВВП, досягнувши у 2022 році рівня істотно нижчого, ніж 110%. Ми і надалі надаватимемо допомогу, якщо це буде потрібно, щоб одного разу Греція досягла профіциту за підсумками року», – наголосив Юнкер.

Остаточне затвердження домовленостей залежатиме від національних парламентів кількох країн. Міжнародні кредитори Греції обіцяють загалом надати кредитів на суму 240 мільярдів євро. Афіни вже отримали близько 150 мільярдів євро. Умовою надання фінансових ресурсів є запровадження непопулярних заходів суворої економії.
XS
SM
MD
LG