Доступність посилання

ТОП новини

Україна має вiдновити спiвпрацю з МВФ у повному обсязі – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Одним iз прiоритетiв економiчної полiтики України в 2013 роцi буде повне вiдновлення спiвпрацi з Мiжнародним валютним фондом. Про це заявив мінiстр економiчного розвитку i торгiвлi України Петро Порошенко.

«Погодження питання дефiциту бюджету, макропоказникiв, реальностi бюджету є одним iз головних елементiв цiєї спiвпрацi», – сказав він сьогодні в Києві.

За словами Порошенка, українська економiчна полiтика без спiвпрацi з МВФ буде ризикованою i неефективною.

Програма співпраці України з МВФ щодо виділення кредиту stand-by у розмірі близько 15,8 мільярда доларів, підписана 16 липня 2010 року на 29 місяців, передбачає можливість її продовження ще на 8 місяців – до серпня 2013 року.

Відразу після схвалення програми Україна отримала перший транш кредиту МВФ у майже два мільярди доларів. У грудні 2010 року МВФ надав другий транш кредиту у розмірі близько 1,5 мільярда доларів.

Після цього виділення коштів за програмою заморозили через неузгодженість умов надання коштів, зокрема, через відмову України підвищувати тарифи на газ для населення з метою покращення фінансової ситуації НАК «Нафтогаз України».
XS
SM
MD
LG