Доступність посилання

ТОП новини

Лук’яненко: рівень політичної культури є дзеркалом умов життя


Левко Лук’яненко
Левко Лук’яненко
Герой України Левко Лук’яненко вважає, що рівень політичної культури українських громадян відзначається тим, в яких умовах вони жили в попередній час.

У сьогоднішньому прямому ефірі Радіо Свобода Лук’яненко заявив: «Ми прийшли в незалежну Україну не ангелами, а такими, яким нас зробив попередній час. А попередній час – це три покоління. Бо якщо вважати, що покоління – це 25 років, а ми були під комуністичною диктатурою 70 років, навіть 72 з гаком, то це майже три покоління. А відомо з соціології, що коли якусь ідею народу навіюють упродовж трьох поколінь, то це створює глибинні зміни. Я оптимістичний чоловік, все-таки ще можливе повернення назад – до добрих, моральних принципів. Тобто, це ще не остаточне покалічення народу».

Натомість інша учасниця розмови в прямому ефірі Радіо Свобода, Ірина Геращенко – народний депутат (НУНС) – провела аналогію з українським інтернет-середовищем.

«Що я помітила? Я так само, як і Ви, є активним користувачем інтернету і певних соціальних мереж. Як тільки з’являється якась така подібна заява, що розколює суспільство на національному ґрунті, де хтось собі дозволяє некоректні висловлювання стосовно іншої національності, а зараз ми говоримо про представників конкретної політичної сили, відразу саме ці пости набирають дуже велику кількість коментарів», – сказала вона.

Політики брали участь у дискусії на тему, чи може бути толерантною нова політична еліта.
XS
SM
MD
LG