Доступність посилання

ТОП новини

Президент Еквадору попередив про стан здоров’я засновника WikiLeaks


Джуліан Ассанж
Джуліан Ассанж
Президент Еквадору Рафаель Корреа попередив про ймовірність погіршення здоров’я засновника WikiLeaks. Уникаючи карного переслідування, австралієць Джуліан Ассанж вже майже 5 місяців перебуває на території посольства Еквадору у Великій Британії. Еквадор надав йому політичний притулок.

В інтерв’ю перуанським журналіста в Лімі Корреа повідомив, що, за свідченнями, отриманими від еквадорського посла в Лондоні, Ассанж має «невеликі проблеми» з легенями. Але, за словами президента, загальний стан здоров’я засновника сайту WikiLeaks може погіршитися у зв’язку з обмеженнями, котрі він щодня зазнає. Ассанж живе в невеликому замкнутому приміщенні і не має можливості рухатися на свіжому повітрі.

Уряд Швеції вимагає від британської влади екстрадиції Ассанжа. Поліція оголосила, що заарештує втікача в момент його виходу з посольства.

Ассанж висловлює побоювання, що після екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у сексуальних злочинах, його можуть видати Сполученим Штатам.

Держдепартамент США не раз висловлював різке невдоволення діями Джуліана Ассанжа – у зв’язку з його публікаціями на сторінках WikiLeaks тисяч таємних документів.
XS
SM
MD
LG