Доступність посилання

ТОП новини

Працівники ArcelorMittal Кривий Ріг готують протести через скорочення персоналу


Профспілкова організація Криворізького гірничо-металургійного комбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») звернулася з відкритим листом до уряду України, місцевої влади і в прокуратуру з проханням допомогти трудовому колективу припинити скорочення працівників. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в профспілковій організації підприємства.

За словами представника профспілкового комітету, профспілка невдоволена кадровою політикою на підприємстві: адміністрація в односторонньому порядку, без консультацій з профспілкою ухвалює рішення про звільнення «значної кількості робітників».

За даними профспілки, з моменту повторного продажу підприємства кількість працівників зменшилась з 55 тисяч осіб до 30 тисяч, і ці скорочення плануються й надалі.

«На даний момент є накази про скорочення 446 робочих місць. Ці накази підписані. Профспілка розцінює це як порушення прав, адже записано, що такі рішення мають ухвалювати після консультацій з профспілкою. Накази вийшли, а тоді вже нам запропонували консультації», – сказав Радіо Свобода один із членів профспілки, який попросив не називати його прізвища.

Відкритий лист із проханням звернути увагу на ситуацію профспілки надіслали Президентові, Прем’єр-міністру, голові Верховної Ради, голові Фонду держмайна, Генпрокурору, голові Дніпропетровської облдержадміністрації, міському голові Кривого Рогу, а також власнику підприємства. Члени профспілки підприємства також заявили, що готуються до акції протесту.

На комбінаті «ArcelorMittal Кривий Ріг» Радіо Свобода погодились прокоментувати ситуацію тільки після письмового звернення. Наразі Радіо Свобода звернулось з інформаційним запитом і очікує на коментарі.
XS
SM
MD
LG