Доступність посилання

ТОП новини

Копанок стає менше, бо вугілля непотрібне – голова Донецької ОДА


Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький заявляє, що відсоток вугілля, видобутого незаконно на території області, дуже незначний.

«У нас частина вже приведена до офіціозу. Тобто видані ліцензії, іноді складно відокремити ті малі шахти, які працюють по-білому. Правоохоронці мені докладають, що по-чорному у нас сьогодні не працюють. Але я не вірю до кінця і тому продовжую вимагати прийняття низки заходів по перешкоджанню незаконного видобутку вугілля в Донецькій області і в Луганській», – сказав Шишацький.

За його словами, у нелегальному видобутку вугілля важливо зупинити збут. «Щоб це вугілля по якихось схемах через шахти чи напряму на електростанції не потрапляло і не оплачувалося. Не буде грошей – не буде проблеми. Поки ми не приберемо економічну складову, повністю це перемогти не можна. Те, що зараз знизилося, дуже сильно посприяла криза. Просто сьогодні вугілля особливо не потрібне. Єдине, що за рахунок низької ціни воно кудись потрапляє через ті самі державні, можливо, шахти, на електростанції», – заявив голова Донецької ОДА.

Крім того, за його словами, на маленьких шахтах, які узаконили останнім часом, залишається актуальною проблема дотримання правил безпеки.
XS
SM
MD
LG