Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Луценка підготували низку нових скарг


Адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець заявив сьогодні, що захист підготував скаргу на бездіяльність Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

За словами Баганця, скаргу подадуть до Окружного адміністративного суду Києва через те, що Вищий спецсуд досі не призначив дати розгляду касаційної скарги на перший вирок Луценкові у справі про перевищення службових повноважень.

А прес-служба партії «Народна самооборона», яку Луценко очолює, повідомила, що його адвокати сьогодні ж подали скаргу до Європейського суду з прав людини. За повідомленням, скарга стосується того, що Луценкові, за його словами, не надавали медичної допомоги в Менській колонії в Чернігівській області, де він відбуває покарання.

Адвокати Луценка ще 14 серпня подали касаційну скаргу на його перший вирок, яким 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив колишнього міністра до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тисячі гривень компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади і ранг державного службовця впродовж трьох років, визнавши його винним у заволодінні державним майном та перевищенні службових повноважень, після того, як 16 травня Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляційну скаргу Луценка на той вирок.

Державна пенітенціарна служба повідомила сьогодні, що Луценко після низки відмов дав згоду на медичне дообстеження. Пенітенціарії також уже заперечували заяву колишнього міністра, що медперсонал Менської виправної колонії № 91 у Чернігівській області, де він відбуває покарання, не надає йому призначеного лікування. Луценко перед тим заявляв, що в колонії його «свідомо доводять до інвалідності», не надаючи лікування, після чого його захист заявив, що звернеться через це до Страсбурзького суду.
XS
SM
MD
LG