Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає від уряду звіту за виконання бюджету-2012


Парламентська опозиція вимагає звіту уряду України про виконання державного бюджету.

«Ми, безумовно, вимагаємо звіту Кабінету Міністрів про виконання держбюджету в 2012 році», – заявив один з лідерів опозиції, народний депутат України Арсеній Яценюк на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

За словами Яценюка, виконувач обов’язків Прем'єр-міністра України Микола Азаров має відповісти на запитання «чому Україна втратила 12 мільярдів доларів золотовалютних резервів».

Яценюк також вважає, що Азаров має пояснити, чому Україна потерпає від фінансово-економічної кризи і працює протягом двох останніх років без програми дії уряду.

Раніше опозиціонери заявили, що не готові до ухвалення бюджету у стислі терміни, як це пропонує Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Лідер парламентської фракції КПУ Петро Симоненко також заявив, що комуністи не голосуватимуть за урядовий законопроект.

«Компартія заявляє, що наша фракція голосувати за бюджет, який фактично скасовує всі соціальні пільги для малозабезпечених», – сказав Симоненко.

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді ухвалити закон про державний бюджет України на 2013 рік з граничним обсягом дефіциту 50,4 мільярда гривень. Це 3,2% прогнозованого на 2013 рік номінального валового внутрішнього продукту (ВВП) обсягом 1576 трильйона гривень.
XS
SM
MD
LG