Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет: опозиція закликає до нових протестів


Танки і колючий дріт біля президентського палацу в Каїрі
Танки і колючий дріт біля президентського палацу в Каїрі
Єгипетські опозиційні групи закликали провести сьогодні нові протести в Каїрі. Така заява з’явилася після того, як напередодні президент Мохаммед Мурсі заявив, що не відмовиться від референдуму щодо проекту нової конституції, як того вимагає опозиція.

Мурсі закликав всіх єгиптян до єдності, але наголосив, що меншість мусить підкоритися волі більшості. За його словами, нинішню політичну кризу треба вирішити шляхом діалогу. Президент запросив опозицію до такого діалогу на суботу.

Він висловив жаль із приводу загибелі людей у сутичках його прихильників і супротивників, але заявив, що не скасує своє рішення значно розширити власні повноваження і вивести свої ухвали з-під контролю судів усіх рівнів.

Опозиція заявляє, що в новій конституції не захищаються базові права, і вимагає зупинити розгляд цього документа.

Як заявила сьогодні комісар ООН з прав людини Наві Піллей, в проекті конституції Єгипту є кілька пунктів, які «викликають тривогу».

Напередодні між прихильниками і противниками президента виникли криваві сутички. У бійках біля будівлі президентського палацу в Каїрі загинули щонайменше сім людей, сотні були поранені. Армія розмістила танки біля будівлі і закликала сторони розійтися.
XS
SM
MD
LG