Доступність посилання

ТОП новини

Азаров каже, що протести науковців для нього образливі


Кабінет Міністрів у повному обсязі фінансуватиме розробку українськими вченими нових технологій. Про це заявив виконувач обов’язків прем’єра Микола Азаров, коментуючи зокрема акцію протесту науковців, що відбулася цього тижня.

«У нас непогана наука, і коли позавчора до будинку Кабінету Міністрів прийшли десять пікетувальників з плакатами «Азаров, не знищуй науку!», ну мені образливо було це чути», – заявив він у п’ятницю ввечері в ефірі програми «Шустер live».

«Я сам віддав 25 років науці. Ми науку підтримували і підтримуватимемо, але ми їм говоримо: друзі мої, не можна просто сидіти в інститутах і одержувати зарплату. У нас 750 таких інститутів, друзі мої. Ви повинні давати віддачу, ви повинні створювати нові технології, нові прилади, нові технічні засоби. І от під це ми вам гроші дамо в необхідному для вас обсягу. А просто на проїдання, ну от така я жорстка людина, на проїдання – ні», – додав Азаров.

6 грудня представники Національної академії наук пікетували Кабмін і Верховну Раду з вимогою збільшити в проекті державного бюджету на 2013 рік витрати на науку до 3,2 мільярда гривень. Вони заявили, що до виборів уряд обіцяв їм видатки на належному рівні, однак пізніше скоротив їх у проекті бюджету мало не на мільярд.
XS
SM
MD
LG