Доступність посилання

ТОП новини

Рішення України переглянути торговельні мита у рамках СОТ є законним – Кожара


Рішення України переглянути торговельні мита у рамках СОТ – законні і продиктовані економічними інтересами України, адже за умов кризи українська влада захищає інтереси вітчизняного товаровиробника і свій ринок. Про це заявив кандидат у народні депутати від Партії регіонів Леонід Кожара.

«Не існує у світі жодних правил, які б змушували будь-яку державу добровільно відмовлятись від захисту власного виробника, власної промисловості, власних робочих місць. Ніхто у світі цього не робить, тим більше в епоху кризи», – заявив Кожара.

Серед завдань нового парламенту та уряду України – підтримати національного виробника, зменшити залежність від імпорту і стимулювати виробництво усередині країни, наголосив Кожара.

«Витримавши навалу кризи, ми допоможемо нашим європейським партнерам, які зможуть розраховувати на стабільність Східноєвропейського регіону завдяки стабільності його ключової держави – України», – вважає Кожара.

Україна планує переглянути максимальні ставки митних зборів на 350 груп товарів у рамках Світової організації торгівлі. Згідно з документом, відправленим у міністерства торгівлі країн-членів СОТ, Україна готова «розпочати переговори та консультації» з членами СОТ і просить відповісти до 12 грудня. У свою чергу, СОТ «вкрай негативно» відреагувала на плани України, про що мовиться у її заяві.
XS
SM
MD
LG