Доступність посилання

ТОП новини

Аваков з «Борисполя» поїхав на засідання «Батьківщини» (ВІДЕО)


Арсен Аваков повернувся в Україну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Арсен Аваков повернувся в Україну

Колишній голова Харківської обладміністрації, обраний до Верховної Ради від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсен Аваков повернувся в Україну з Італії. В аеропорту «Бориспіль» його зустріли колеги по опозиції Андрій Шевченко, Андрій Парубій, Микола Томенко, Володимир Філенко та Сергій Пашинський. Арсен Аваков, відповідаючи на запитання журналістів, відзначив, що радий зустрічі з друзями.

«Ці 444 дні за межами батьківщини були для мене випробуванням. Хочу подякувати всім друзям, які мене підтримували. На рідній землі добре», – сказав він.

Також Арсен Аваков заявив, що арешту після повернення не боявся, оскільки має «бездоганну правову позицію». Він повідомив, що планує взяти участь у зборах нової фракції «Батьківщина».

Один з лідерів Об’єднаної опозиції Микола Томенко повідомив, що перед поверненням Арсена Авакова спілкувався з керівником Державної прикордонної служби Миколою Литвиним і поінформував його про правовий статус Арсена Авакова.

6 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти Авакова за частиною 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки). Його підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 гектарів державних земель вартістю понад 5 з половиною мільйонів гривень. Після цього він виїхав до Італії. Пізніше Аваков був оголошений у міжнародний розшук і був затриманий в Італії. Його захист надав суду документи, які свідчили про переслідування Авакова в Україні, і довели, що ці переслідування відбуваються за політичними мотивами. Тому суд звільнив його з-під варти. Українська влада просила Італію про екстрадицію Авакова. 3 листопада голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал заявив, що Аваков, оголошений у міжнародний розшук, одержує депутатську недоторканність від моменту встановлення результатів парламентських виборів і не може бути затриманий.
XS
SM
MD
LG