Доступність посилання

ТОП новини

Чи змінить імідж Володимир Путін?


Москва – Президент Росії Володимир Путін оголосить щорічне послання Федеральним зборам (парламентові Росії) 12 грудня – у День Конституції Російської Федерації. Тим часом у російських регіонах готуються до зміни іміджу президента Путіна. Про це писала «Независимая газета», посилаючись на документ, який опинився у розпорядженні видання. У Кремлі такі дані спростовують.

У доповіді, яка опинилася у розпорядженні «Незвисимой газеты», йдеться про те, що образ «мачо» кремлівські політтехнологи вирішили замінити на образ «мудрого патріарха». Із посиланням на адміністрацію президента автори доповіді стверджують, що переполох у ЗМІ викликала боротьба з корупцією у Міноборони Росії, яка, в свою чергу, стала відповіддю на падіння рейтингу Путіна і настрої росіян. (Йдеться про корупційний скандал, який став приводом для порушення кримінальних справ проти оточення колишнього міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова. Саме після цього Сердюков був відправлений у відставку.)

Експерти пояснили, що у Кремлі побоюються розмов про недієздатність глави Кремля. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков поспішив спростувати такі твердження, назвавши їх вигадками.

Редактор відділу політики «Независимой газети» Олександра Самаріна підтвердила, що документ, на який посилається видання, дійсно є у розпорядженні газети. Самаріна вважає, що подібна інформація має бути доступна російським громадянам.

«Мені здалася дивною така надто гостра реакція на нашу публікацію, – зазначає Самаріна. – Наша публікація була сприйнята як наклеп, як те, що ми звинувачуємо когось у чомусь страшному. Такі публікації мають ставати надбанням гласності, оскільки вони стосуються політики нашої, яку ми повинні відстежувати».

Здоров’я Путіна хвилює еліту

Політолог Станіслав Бєлковський погоджується з позицією Дмитра Пєскова щодо критики чуток про можливу зміну іміджу російського президента. Що ж стосується розмов про стан здоров’я Володимира Путіна, то Бєлковський наголошує, що це питання дуже важливе.

«Дійсно, у Володимира Путіна зараз є проблеми зі здоров’ям, які все складніше приховувати, – каже Белковський. – Це дуже суттєво впливає і на робочий графік президента і, звичайно, стимулює еліти шукати будь-які рішення, пов’язані з тим, що Володимир Путін може залишити свою посаду достроково. Але про свідому кампанію зміни іміджу я б не став говорити. Я вважаю, щo такої мети у Путіна немає».

Очевидці стверджують, що на зустрічі зі своїми довіреними особами, яка відбулася у понеділок, російський президент незвично сидів на сцені у кріслі. І тому з таким нетерпінням очікується його послання до Федеральних зборів Росії, де російський президент, як передбачається, підіб’є підсумки року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG