Доступність посилання

ТОП новини

Новий парламент буде більш відповідальним… і різким – Лук’янов


Владислав Лук’янов
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Новообрана Верховна Рада суттєво відрізнятиметься від парламенту попередніх скликань, завдяки тому, що цього разу половина народних обранців – мажоритарники, заявив у коментарі Радіо Свобода під час першого засідання Верховної Ради сьомого скликання депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.

«Парламент сьомого скликання був обраний наполовину за мажоритарною системою. А відтак депутати будуть відчувати більшу відповідальність перед своїми виборцями, співпрацювати з округами, які їх висунули. Тобто, робота Верховної Ради буде більш конструктивною, спрямованою на конкретні результати. Друге: Верховна Рада оновлена більш ніж наполовину. Нове представництво вплине на її роботу. Нова Рада буде більш різкою».

З іншого боку, за словами Владислава Лук’янова, ця «різкість» може зашкодити, оскільки співпраця парламенту з урядом та іншими гілками влади, вимагатиме виважених, а не емоційних рішень.

Перше ж засідання нового складу парламенту супроводжувалося скандалом. Представники фракції «Свободи» не пустили до зали засідань депутатів Олександра та Андрія Табалових, які обиралися як представники «Батьківщини», однак відмовилися входити до її фракції у парламенті.
XS
SM
MD
LG