Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада розійшлася на ніч


Засідання Верховної Ради 12 грудня 2012 року супроводжувалося блокуваннями і бійками
Засідання Верховної Ради 12 грудня 2012 року супроводжувалося блокуваннями і бійками
У Верховній Раді сьогодні ввечері оголосили перерву до завтра. Вечірнє засідання продовжать уранці о 10-й годині.

При цьому нинішнє засідання не закривали, повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, який головував на засіданні.

За його словами, політичні сили будуть домовлятися далі.

Вечірнє засідання парламенту після перерви, оголошеної перед 18-ю годиною, так і не вдалося поновити. Народні депутати з трьох опозиційних фракцій – «Батьківщина», «Свобода» та УДАР – знову заблокували трибуну і президію Верховної Ради, вважаючи, що цього дня парламент не мав розглядати тих питань, які запланували до розгляду владні сили, зокрема, обрання керівництва Верховної Ради і призначення Прем’єр-міністра.

Також серед вимог опозиції – не допустити роботи в парламенті народних депутатів Олександра і Андрія Табалових, які були обрані від «Батьківщини», але не ввійшли до її фракції, хоча до виборів поклялися зробити це. Опозиція заявляє, що вони не стали повноважними депутатами, бо їх не пропустили до сесійної зали і вони не змогли скласти депутатську присягу прилюдно. Сьогодні самих депутатів у сесійній залі не було, але їхні картки вже голосували разом із Партією регіонів.

Перед перервою більшість депутатів проголосувала за те, щоб не закінчувати сьогодні роботу о 18-й годині, а продовжити її до розгляду всіх запланованих на цей день питань.

У парламенті сьогодні були зареєстровані проекти постанов про обрання Головою Верховної Ради народного депутата від Партії регіонів Володимира Рибака, а його першим заступником – народного депутата від Комуністичної партії Ігоря Калєтніка.

Верховна Рада 7-го скликання працювала сьогодні перший день.
XS
SM
MD
LG