Доступність посилання

ТОП новини

Один із найбільших шинних заводів оголосив про звільнення 2 тисяч працівників через банкрутство


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Понад дві тисячі працівників другого за величиною в Україні шинного заводу, ВАТ «Дніпрошина» у Дніпропетровську, залишаться без роботи через банкрутство підприємства – таку інформацію оприлюднила сьогодні прес-служба компанії.

За цим повідомленням, людей уже попередили про звільнення. За попередніми даними, вони втратять роботу на початку січня 2013 року.

Водночас, за даними профспілки заводу, перші звільнення у зв’язку з ліквідацією підприємства заплановані на 28 січня. У профспілці заявили, що звільнені працівники мають отримати певні грошові компенсації через втрату роботи.

Господарський суд Дніпропетровської області ухвалив рішення про ліквідацію «Дніпрошини» у зв’язку з визнанням її банкрутом. Разом із підприємством ліквідовують і великий культурно-спортивний комплекс «Шинник», який був на його балансі. Це вже викликало акцію протесту працівників культури та вихованців закладу.

ВАТ «Дніпрошина» – перший в Україні виробник шинної продукції. В асортименті було понад 200 моделей шин. «Дніпрошина» був найбільшим в Україні виробником сільськогосподарських та великогабаритних шин, близько 50% продукції йшло на експорт.
XS
SM
MD
LG