Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську провели акцію на підтримку обвинуваченого в терактах


У суботу в Дніпропетровську родичі, колеги та друзі одного з об винувачених в терактах Дмитра Реви влаштували автопробіг на його підтримку та пікетували слідчий ізолятор, де він наразі перебуває.

Зранку учасники акції протесту на 11 авто проїхали центральними вулицями міста, аби привернути увагу жителів до судового процесу над так званими терористами. На автівках були написи «Я буваю в центрі міста. Я терорист?!» та «Я отримую смс-ки від друзів. Я терорист?!», а також прапорці з прізвищем обвинуваченого.

За словами координатора акції, сестри Дмитра Реви і його адвоката, яка була відсторонена від участі в процесі, Оксани Томчук, Рева – єдиний з чотирьох затриманих, проти якого немає доказів.

Вона зазначила, що єдина «провина» брата в тому, що спілкувався з обвинуваченим політологом Віктором Сукачовим, а єдиним доказом його «терористичного» зв’язку з Сукачовим є начебто здійснений ним у день затримання телефонний дзвінок. Той дзвінок насправді, наполягає сестра, з мобільного Реви під час обшуку зробив працівник міліції, слідство вже встановило цей факт. Відтак родичі й колеги обвинуваченого заявляють,що справа проти Реви сфальшована.

«Два тижні тому стартувала наша громадська ініціатива «форРева», вона присвячена підтримці Дмитра Реви. Сьогодні все обвинувачення проти Дмитра базується на двох моментах – отриманні смс-ки від Сукачова і перебування в день вибухів у центрі міста. Ми вважаємо, що дана справа є резонансною і стосується кожного жителя нашої країни, адже на місці Дмитра міг опинитись будь-хто, хто 27 квітня побував у центрі міста», – сказала у суботу Оксана Томчук.

Томчук також повідомила Радіо Свобода, що наразі оскаржує своє відсторонення від участі у справі у якості адвоката.

Дмитро Рева вже подав заяву про фальшування справи проти нього,однак органи прокуратури її так і не розглянули.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7-ми терактів у різних містах України.
XS
SM
MD
LG