Доступність посилання

ТОП новини

«Марш Свободи» в Москві розігнали


«Марш Свободи» в Москві через 3,5 години після початку розігнали працівники правоохоронних органів. Повідомляють про десятки затриманих. У сквері біля Соловецького каменя, де збиралися протестувальники, залишилися лише співробітники силових структур. Людей витісняли до метро, змушуючи йти туди коридором зі співробітників поліції. Оператора «Радіо Свобода» повалили на землю.

«Це не схоже на розгін, це просто бійка. Бійка здорових мужиків у касках проти беззахисних 20-річних хлопців», – прокоментував ситуацію ведучий трансляції Арслан Саїдов.

Раніше затримали опозиційних лідерів Сергія Удальцова, Ксенію Собчак, Іллю Яшина та Олексія Навального, які намагалися покласти квіти до Соловецького пам’ятника у центрі Москви.


Опозиція проводить там несанкціоновану ходу проти політики рсоійської влади. За повідомленнями, на площі зібрался близько 2 тисяч осіб, поліція закликає людей розійтися. Радіо Свобода веде пряму трансляцію з події у Москві. Сьогодні в багатьох російських містах відбуваються «Марші свободи».

Московська влада не дала дозволу на проведення маршу 15 грудня. У відповідь на це ряд активістів заявили, що прийдуть гуляти в центр міста, покласти квіти до Соловецького каменя на Луб’янській площі. «Марш свободи» також проходить в Єкатеринбурзі, Челябінську, Пермі, Омську, Волгограді, Курську, Самарі, Калінінграді та інших містах Росії.

Незгодні з черговою перемогою партії влади «Єдина Росія» на виборах до Держдуми Російської Федерації 4 грудня створили рух «За чесні вибори», який координував діяльність опозиціонерів з організації протестних акцій. Пізніше опозиція почала проводити опозиційні антипутінські «Марші мільйонів». Такі акції в Москві проводилися 6 травня, 12 червня і 15 вересня. 6 травня, напередодні інавгурації Президента Росії Володимира Путіна, акція в Москві закінчилася сутичками з поліцією. Було затримано близько 400 осіб.
XS
SM
MD
LG