Доступність посилання

ТОП новини

Знеструмлена Україна. Чи довго чекати світла?


Снігопади та вітер, починаючи з 11 грудня, ускладнюють життя українців. Заметені дороги, затори на автошляхах, поламані дерева й обірвані лінії електропередач – це проблеми, що додали роботи працівникам обленерго, дорожникам, комунальникам та підрозділам Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Перший наступ стихії знеструмив 577 населених пунктів у п’яти областях. Найбільше постраждали Київщина та Житомирщина. Навіть у Чорнобилі зникло електропостачання й довелося евакуювати тих співробітників атомної станції, які не були на зміні. Сама ЧАЕС перебоїв з електропостачанням не відчула.

Вже у суботу 15 грудня несприятливі погодні умови склалися на заході та сході України. Впродовж 16 грудня аварійними бригадами обленерго у Закарпатській, Вінницькій, Волинській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій та Житомирській областях вдалося відновити електропостачання 224 населених пунктів. Однак, на ранок 17 грудня через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач без світла був ще 371 населений пункт в 11 областях.





У Кабінеті міністрів назвали таку ситуацію «парадоксальною». Здивування тим, що «при наявності усіх необхідних людських, матеріальних, технічних ресурсів і тісної взаємодії з відповідними службами велика кількість населених пунктів залишаються знеструмленими» висловив заступник керівника Секретаріату КМУ Юрій Аністратенко.

В середньому людям доводиться сидіти без світла від однієї до 12 годин, – з’ясували журналісти Радіо Свобода. Проте, є випадки знеструмлення на кілька діб, як у містечку Іванків на Житомирщині.

Швидкість відновлення електропостачання зумовлена кількома факторами, головний з яких злагодженість роботи енергетиків, запевнив Радіо Свобода голова спостережної ради «Київенерго» Іван Плачков.



  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG