Доступність посилання

ТОП новини

Щодо матері Оксани Макар відкрили кримінальне провадження – ЗМІ


Підсудні у справі Оксани Макар слухають вирок. 27 листопада, 2012 року
Підсудні у справі Оксани Макар слухають вирок. 27 листопада, 2012 року
Жовтневий райвідділ міліції Миколаєва відкрив кримінальне провадження стосовно матері загиблої Оксани Макар Тетяни Суровицької.

Про це повідомляє інтернет-видання Українська правда, посилаючись на ресурс «Пpecтyпнocти.HET». Останнє наводить повідомлення керівника миколаївської приймальні Української Гельсніської групи з прав людини Олену Кабашну, на підставі заяви якої розпочали перевірку.

Провадження, за цими даними, відкрите щодо можливого вчинення Суровицькою стосовно дочки дій, передбачених статтями 149 (Торгівля людьми чи інша незаконна угода про передачу людини), 154 (Примушування до вступу у статевий зв’язок), 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною чи особою, щодо якої встановлено опіку), 302 (Створення чи утримання притонів і звідництво), 303 (Сутенерство та залучення особи до заняття проституцією) Кримінального кодексу.

На даний момент, за даними згаданих джерел, проводиться досудове слідство.

18-річну Оксану Макар зґвалтували 8 березня цього року і потім, щоб замести сліди, винесли в недобудований будинок і намагалися спалити. Проте дівчина дивом вижила із опіками половини тіла. Вона назвала прізвища Присяжнюка, Погосяна та Краснощока. Того ж місяця дівчина померла в Донецькому опіковому центрі.

27 листопада трьом молодикам, які зґвалтували та вбили Оксану Макар, Центральний районний суд Миколаєва оголосив вирок. Євгену Краснощоку – довічне ув’язнення, Максиму Присяжнюку – 15 років в’язниці, Артему Погосяну – 14.
XS
SM
MD
LG