Доступність посилання

ТОП новини

У чому опозиція підтримує Януковича? (Огляд преси)


Київ – Віктора Януковича хочуть «дотиснути» в Москві, щоб українське керівництво остаточно звернуло з європейського шляху, переконані експерти газети «День». Вони вважають, що Росія зайняла позицію жорсткого пресингу. Кремль чітко вимагає повного членства в Митному союзі і більше ніяких альтернатив. Таким чином, Україна поставлена перед вибором: або вона вступає в Митний союз, або, відповідно, продовжується дискримінаційна політика у відносинах із Україною. Насправді ж, у Митний союз українська влада не вельми прагне, зазначає видання. Адже це суттєво вдарить по держбюджету. Нині українська митниця є основним джерелом доходів в бюджет, яким держава при підтримці митних тарифів вже не буде користуватися – все буде в руках Москви. Для бізнесу, це буде катастрофа. Однак, на чию підтримку в цій ситуації може розраховувати Президент в Україні? Опозиціонери заявляють, що це «чи не перший випадок, коли ми можемо підтримати Президента». Однак тоді з опозицією треба налагодити реальний, а не на рівні декларацій діалог, зауважують експерти. Стаття називається «Путін «ловив» Його. Ще не спіймав...».

Фонд держмайна затвердив перелік підприємств, що виставлять на продаж 2013 року. Серед них кілька обленерго, облгазів, ТЕЦ, фабрик зі збагачення руди, вугільні шахти. У роздержавленні певних підприємств є чітка логіка, насамперед в енергетичній галузі, стверджує експерт «Газети по-українськи». Наближені до влади олігархи вибудовують економічний ланцюг. Їм важливо мати у власності весь цикл підприємств – від виробництва до розподілу кінцевого продукту. Це дозволяє приховувати ціноутворення на свою продукцію і демонструвати державі, що вони збиткові або малорентабельні. Таким чином такі підприємства не лише уникають податків, а ще й отримують дотації. Водночас, як наголошує експерт, олігархічна монополія, як і будь-яка інша, веде до безконтрольного підвищення цін. Люди лише програють. Приватний капітал витискатиме з них усе, що можна, наголошує економіст.

Послідовників Ісуса на планеті налічується 2,2 мільярда осіб. Таким чином, за підрахунками газети «Україна молода», християни становлять 32 відсотки населення планети. Другою за чисельністю релігійною групою є мусульмани – їх налічується 1,6 мільярда. При цьому тенденція останніх років залишається незмінною: кількість сповідників ісламу порівняно з послідовниками християнства постійно зростає. Третьою найбільшою релігією світу є індуїзм, який сповідує 1 мільярд осіб (15 відсотків населення світу). Буддистів на планеті близько 500 мільйонів. Замикає п’ятірку найпоширеніших релігій світу іудаїзм, послідовників якого у світі налічується 14 мільйонів.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG