Доступність посилання

ТОП новини

У США святкують Різдво


Нью-Йорк – У США закриті всі офіційні установи, фондова біржа на Волл-стріт, громадські організації, школи, коледжі… Все завмирає на один день. Причина – Різдво, яке у Сполучених Штатах відзначають як найбільше родинне свято року.

Напередодні свята активно діяли доброчинні організації, релігійні та світські, збираючи пожертви від населення на користь нужденних. Люди віддають теплий одяг і взуття, ковдри, білизну тощо. Моя родина назбирала шість мішків. На прохання організації під назвою «Старші брати, старші сестри» ми виставили мішки на приступок нашого будинку. Приїхав великий фургон і водій поскаражився на втому, бо почав об’їжджати домівки з 7-ї години ранку.

Подібне можна побачити по всій країні. Люди надсилають іграшки до початкової школи у місті Ньютаун, штат Коннектикут, де загинуло 20 дітей і 6 вчителів від куль божевільного вбивці. Школа отримала 60 тисяч іграшок, розповідає Енн Бенор, міський посадовець.

Коли я усвідомила, що йдеться про таку неймовірну кількість, то подумала, що ми повинні роздати це дітям міста до Різдвяних свят
Енн Бенор
«Коли я усвідомила, що йдеться про таку неймовірну кількість, то подумала, що ми повинні роздати це дітям міста до Різдвяних свят», – каже Енн Бенор.

Конгрес США у Вашингтоні закрили – законодавці роз’їхалися по своїх домівках, але не всі. Майкл Крейпо, сенатор від штату Айдаго, замість дому потрапив на кілька годин до в’язниці, бо був за кермом у нетверезому стані.

«Дідові-Морозу на Північний полюс»

Поштове відомство у Вашингтоні розпорядилося, щоб кожне поштове відділення по країні обов’язково відповідало на всі дитячі листи, адресовані «Дідові-Морозу на Північний полюс», відповідно до говірки, яка у довільному перекладі звучить: «Так, Вірджиніє, ти не помилилася, Дід-Мороз існує!» Ще й як існує! В одному Нью-Йорку цими днями Діди-Морози на кожному кроці. Вони працюють зазивайлами перед ресторанами, гаражами-парковками. супермаркетами тощо.

Треба мати щось у своєму серці, що відрізняє звичайну людину з бородою від Діда-Мороза з бородою
Скотт Колкін
Один із них, якого грає актор Скотт Колкін, стверджує, що бути Дідом-Морозом – це покликання, він навіть бороду відростив справжню. «Мені здається, що треба мати щось у своєму серці, що відрізняє звичайну людину з бородою від Діда-Мороза з бородою», – переконує Скотт Колкін.

Але це покликання затребуване лише на Різдво й новорічне свято.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG