Доступність посилання

ТОП новини

Президент США обдзвонив провідних законодавців через «бюджетний обрив»


Барак Обама пояснює журналістам, що таке «бюджетний обрив», архівне фото 19 грудня 2012 року
Барак Обама пояснює журналістам, що таке «бюджетний обрив», архівне фото 19 грудня 2012 року
У США Білий дім повідомив у четвер, що президент Барак Обама телефонував провідним законодавцям країни з закликом поновити переговори про подолання так званого «бюджетного обриву», який загрожує вже з початку нового року.

За цим повідомленням, у середу пізно ввечері президент телефонував лідерові демократичної більшості в Сенаті Гаррі Рідові, спікерові Палати представників, республіканцеві Джону Бейнерові, лідерові республіканців у Сенаті Мітчу МакКоннеллові і лідерові демократів у Палаті представників Нансі Пелосі.

Обама в середу перервав свою відпустку на Гаваях і повернувся до Вашингтона в намаганні досягти домовленості щодо бюджету між демократичним Білим домом і республіканцями в Конгресі, які мають більшість у Палаті представників. Якщо вони не досягнуть нової домовленості до 31 грудня, то з 1 січня почне діяти ухвалена вже давно норма про різке скорочення бюджетних видатків і різке підвищення податків. Ця можливість, яку прозвали «бюджетним обривом», як побоюються, може зіштовхнути економіку США «з обриву» в нову рецесію.

У середу ж Міністерство фінансів США заявило, що готове піти на «надзвичайні заходи», щоб віднайти 200 мільярдів доларів, що дало б змогу урядові функціонувати ще два місяці, не оголошуючи дефолту за державними боргами.
XS
SM
MD
LG