Доступність посилання

ТОП новини

Голова Росспоживнагляду закликав росіян не пити в новорічні свята – «декаду жаху»


У Росії голова Федеральної служби нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини Геннадій Оніщенко закликав у четвер росіян провести навколоноворічні свята без алкоголю.

Виступаючи на прес-конференції, керівник Росспоживнагляду назвав наступні дні зі святкуваннями Нового року, а потім Різдва за «старим стилем» «декадою жаху», коли люди багато переїдають і серйозно зловживають алкоголем.

За словами керівника державного органу, який також відповідає за нагляд за санітарно-епідеміологічним добробутом населення Росії, протягом наступних днів із тривалими вихідними більшість громадян країни будуть залишені самі на себе. «А немає страшнішого ворога для нашого громадянина, ніж він сам», – цитує урядовця російська газета «Коммерсант».

За словами Оніщенка, цими днями краще взагалі не пити спиртного, навіть шампанського, бо вживання алкоголю є поганим прикладом для навколишніх, а натомість отримувати позитивні емоції від спілкування з родиною.

В одному з давніх інтерв’ю 62-річний Оніщенко, більше відомий українцям заборонами українських продуктів на російському ринку, розповідав, що сам він узагалі не вживає алкоголю.

У Росії цього року новорічні вихідні, в перебігу яких майже вся країна припиняла працювати на десять днів, вирішили скоротити до восьми днів. Але на нинішній Новий рік через збіг із кінцем тижня й перенесеним вихідним Росія все одно гулятиме десять днів – із 30 грудня до 8 січня.
XS
SM
MD
LG