Доступність посилання

ТОП новини

Посол України в ЄС: 2013 рік стане вирішальним для двосторонніх відносин


Костянтин Єлісеєв
Костянтин Єлісеєв
Посол України при ЄС Костянтин Єлісеєв заявляє, що 2013 рік стане вирішальним для двосторонніх відносин. Про це він заявив в інтерв’ю проекту «УНІАН-Новини ЄС».

«Не кожного року у нас був шанс підписати Угоду про асоціацію. Як колишній керівник переговорної команди, скажу, що у 2013 році – цілком реально це зробити. Наступного року Україна опиняється на найближчій відстані до підписання цього доленосного документа», – пояснив Єлісеєв.

Він також висловив переконання в тому, що Україна не повинна втратити цей шанс, оскільки, за його словами, цього очікують і громадяни України, і всі ті політики, дипломати й експерти, які витратили багато років своєї роботи на підготовку Угоди про асоціацію.

«А таких людей чимало – тільки 5 міністрів закордонних справ України зробили свій внесок у підготовку Угоди. Цей той документ, який, на мій погляд, може консолідувати українське суспільство та український політикум, і дати можливість стимулювати процес реформ», – сказав український посол.

Дипломат нагадав, що Україна і ЄС йдуть до підписання нової угоди – угоди про асоціацію – з 2005 року.

Україна і ЄС завершили переговори про угоду про асоціацію в грудні 2011 року, а 30 березня цього року – парафували її.

Цього місяця Рада закордонних справ ЄС схвалила рішення про можливість підписання угоди про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту «Східного партнерства», який має відбутися в листопаді 2013 року за умови прогресу з боку України в сфері реформ виборчого законодавства, судової реформи, вирішення проблем вибіркового правосуддя, корупції і поліпшення бізнес-клімату.

Зараз Угода про асоціацію перебуває на стадії перекладу та технічної підготовки до підписання.
XS
SM
MD
LG