Доступність посилання

ТОП новини

Калєтнiк: на порядку денному – скасування пенсiйної реформи i перегляд медичної


Ігор Калєтнік
Ігор Калєтнік
Перший вiце-спiкер Верховної Ради України Iгор Калєтнік заявляє, що новообраному парламенту слiд переглянути низку положень реформування медичної галузi, а також скасувати пенсiйну реформу.

«Вiдповiдну законодавчу iнiцiативу ми вже внесли до парламенту. I вважаю, що депутатам слiд проголосувати за скасування пенсiйної реформи. Адже українцi проти пiдвищення пенсiйного вiку. Тим бiльше що цi «нововведення» позитивно не позначилися на надходженнях до державного бюджету, зокрема до Пенсiйного фонду», – заявив Калєтнiк в iнтерв’ю газетi «Комсомольская правда в Украине», опублiкованому сьогодні.

За його словами, нині медична реформа спотворена – в селi фактично зникли сiльськi амбулаторiї, фельдшерсько-акушерськi пункти. Замiсть цього з’явилися лiкарi сiмейного типу із зарплатою в 1500 гривень. Така оплата працi призводить до демотивацiї їхньої роботи, заявляє перший вiце-спiкер.

«Депутати вiд Компартiї вже зареєстрували законопроект про скасування медичної реформи. Ми пропонуємо її переглянути. З’ясувати, зокрема, чому в лiкарнях немає медичних препаратiв і обладнання. Переглянути пiльги, якi iснують пiд час ввезення лiкiв і медобладнання. Наведу простий приклад. За 11 мiсяцiв 2012 року до України ввезено лiкiв i товарiв медичного призначення на 4 мільярди доларів. При цьому не сплачено податкiв на суму близько 6 мільярдів гривень. Передбачалося, що несплаченi податки мають здешевити iмпортнi лiки в українських аптеках. Але цього не сталося. Швидше, навпаки, лiки подорожчали. А так бути не повинно ... А багато препаратiв могли б виробляти й вiтчизнянi фармацевти», – наголосив Калєтнiк.

Перший вiце-спiкер також заявив, що вже 10 сiчня парламент зможе розпочати повноцiнну законодавчу дiяльнiсть. «Почнемо з розгляду ратифiкацiй i тих законопроектiв, якi повернули до парламенту iз зауваженнями i пропозицiями Президента», – заявив Калєтнік.

За його словами, термiнових законопроектiв багато. «Передусiм необхiдно розглянути законопроекти, якi стосуються економiчної складової, внести змiни до податкового законодавства, удосконалити соцiальну систему, реформувати законодавчу базу з освiти i науки. На законодавчому рiвнi вдихнути життя в розвиток українського села», – сказав перший віце-спікер.
XS
SM
MD
LG