Доступність посилання

ТОП новини

Голова опозиції в Донецькій області залишив країну – ЗМІ


Голова донецької об’єднаної опозиції Олександр Ярошенко виїхав за кордон у зв’язку з політичними переслідуваннями. Про це він повідомив у коментарі виданню «Новости Донбасса» у Skype.

За словами Ярошенка, його перебування за кордоном безпосередньо пов’язане з його політичною активністю.

Також він розповів, що у представників його політичної сили в Маріуполі починаються проблеми з правоохоронними органами.

«Зрозумійте мене правильно, ми не скаржимося, ми в цьому цейтноті перебуваємо вже третій рік, починаючи від президентських і місцевих виборів. Ви знаєте мою історію – я за два роки рік перебував в Україні», – заявив політик.

Ярошенко from newsofdonbas on Vimeo.


Ярошенко каже, що «така ж ситуація відбувається сьогодні, з політичних моментів влада починає включати репресивний механізм, починають тиснути на людей, щоб вони не займалися політикою».

«Повірте мені: те, що я перебуваю не в Україні, у цьому є політичний підтекст, мотив. Але я в такому режимі вже три роки живу, для мене це не новина ... Я готовий найближчим часом бути в Україні, як тільки я обговорю всі нюанси зі своїм керівництвом», – зазначив він.

«Не в моїх принципах десь ховатися, від когось тікати ...», – заявив голова донецької опозиції.

На запитання про те, чи спричинить його повернення до України проблеми для нього з боку влади, Ярошенко також відповів ствердно.

«Ви знаєте, що на мене кримінальні справи були відкриті ... Проблеми у мене можуть з’явитися, вони з’явились одразу після виборів ... Ми пройшли місцеві вибори, і два роки нас знищували, ми пройшли парламентські вибори – і нас знову починають знищувати», – наголосив він.

«У них дуже мало часу, тому що через півтора року розпочнеться президентська кампанія. Щоб не було сильної опозиції в Донецькій області, сьогодні відбуваються ось ці дії з боку влади», – додав політик.
XS
SM
MD
LG