Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську винного в перешкоджанні роботі журналістів засудили до штрафу


Кіровський районний суд Дніпропетровська визнав у п’ятницю винним співробітника автовокзалу, який перешкоджав професійній діяльності знімальної групи місцевого 11-го телеканалу, повідомив сам телеканал.

Справа перебувала в суді понад два місяці. Працівника автовокзалу засудили за статтею 171 Кримінального кодексу «умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» до сплати штрафу. Розміри не уточнюються.

За даними 11-го каналу, в суді співробітник сказав, що не знав, що журналісти мають право вільно здійснювати зйомку у громадських місцях.

31 серпня працівник комунального підприємства чинив перешкоди у роботі знімальної групи 11-го телеканалу. Він штовхав оператора та кореспондента, розбив відеокамеру, коли телевізійники намагалися одержати інформацію про факти неправомірного стягнення плати за паркування.

Було порушено кримінальну справу.

Стаття 171 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.
XS
SM
MD
LG