Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив під вартою учасника штурму мерії Одеси


В Одесі за участь в акції протесту, що відбулася біля стін мерії 21 грудня, заарештований підприємець ринку «Привоз» В’ячеслав Бабейко.

Приморський районний суд Одеси в суботу ухвалив рішення продовжити утримання Бабейка під вартою, повідомляє УНІАН.

Суд також ухвалив, що у разі внесення протягом 5 днів застави у розмірі 35 тисяч гривень, підсудний може бути звільнений з-під варти.

Бабейка доставили до суду в автозаку, його супроводжували до зали засідань близько десятка співробітників міліції. Справа розглядалася за зачиненими дверима.

У відділі зв’язків з громадськістю Управління МВС України в Одеській області уточнили, що 28 грудня міліцією, згідно санкції Приморського райсуду, проведено затримання двох громадян, які брали участь в акції протесту і штурмі мерії Одеси.

Начальник відділу Володимир Шаблієнко зазначив, що кримінальна справа розслідується згідно ознак ч.4 ст.296 КК України (хуліганські дії, здійснені групою осіб із застосуванням предметів, небезпечних для життя і здоров'я громадян).

21 грудня прихильники ВО «Свобода» намагалися штурмом узяти будівлю мерії, в якій проходило засідання сесії міської ради. Прес-служба обласної організації ВО «Свобода» повідомила, що активісти виступили проти перейменування однієї з вулиць міста, яка зараз носить ім'я Івана і Юрія Лип.
XS
SM
MD
LG