Доступність посилання

ТОП новини

Президент святкував Різдво в жіночому монастирі УПЦ (Московського патріархату)


Архівне фото 7 січня 2011 року – тоді Віктор Янукович святкував Різдво в Почаївській лаврі УПЦ (МП) в Тернопільській області
Архівне фото 7 січня 2011 року – тоді Віктор Янукович святкував Різдво в Почаївській лаврі УПЦ (МП) в Тернопільській області
Президент Віктор Янукович був присутній сьогодні на святковій літургії з нагоди Різдва у Свято-Успенському Святогорському Зимненському жіночому монастирі в селі Зимне Волинської області, який належить Українській православній церкві, що в єднанні з Московським патріархатом.

На згадку про це Президентові в монастирі подарували Зимненську ікону Божої матері, повідомила прес-служба голови держави.

Після служби Божої Янукович побажав українському народові щастя та сили духу і заявив: «Ми з вами повинні пройти всі іспити, які дає нам Господь Бог».

На переконання Віктора Януковича, про яке повідомила його прес-служба, відродження Зимненського монастиря має свідчити, що православна віра є непохитною, «а святині, які ми бережемо і яким вклоняємось, допомагають кожному поколінню тримати цю силу духу».

Заходи під час перебування Президента в монастирі УПЦ (МП) транслювала у прямому ефірі Національна телекомпанія України.

Прем’єр-міністр Микола Азаров, як повідомляла прес-служба уряду, був присутній на різдвяному молебні у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі, теж УПЦ (МП), в Києві разом із Головою Верховної Ради Володимиром Рибаком, секретарем Ради національної безпеки і оборони Андрієм Клюєвим, іншими урядовцями, народними депутатами, представниками влади Києва.
XS
SM
MD
LG