Доступність посилання

ТОП новини

МЗС повідомило про проблеми пасажирів «Аеросвіту» у світі


Міністерство закордонних справ повідомило в понеділок, що кількасот українців у різних країнах світу потрапило до скрути цими днями через скасування і затримки рейсів української авіакомпанії «Аеросвіт».

За повідомленням, зокрема, 196 громадян України не змогли вилетіти в понеділок із міста Хошиміна у В’єтнамі через скасування рейсу «Аеросвіту» внаслідок заборгованості компанії; посольство України надає їм консульську допомогу з поверненням додому.

У неділю подібне становище з літаком «Аеросвіту» виникло на летовищі «Бен-Гуріон» у Тель-Авіві в Ізраїлі – там залишилися 54 громадяни України; їх відправляють до Києва літаками інших авіакомпаній.

Також у неділю через скасування рейсу «Аеросвіту» не змогли вилетіти до Києва близько 80 пасажирів із Ташкента в Узбекистані; їх теж відправляють іншими авіалініями.

У суботу так само близько 40 громадян України, пасажирів «Аеросвіту», «застрягли» у Стокгольмі у Швеції; їх уже доправили до України за сприяння посольства, мовиться в повідомленні МЗС.

У суботу міністерство вже повідомляло про затримання літака «Аеросвіту» на летовищі Варшави у Польщі в п’ятницю, через що понад 30 громадян України, які мали ним летіти, довелося доправляти до України іншим чином, зокрема, поїздом.

У повідомленнях МЗС нічого не мовиться про проблеми пасажирів «Аеросвіту», які через ці скасування і затримання не змогли вилетіти з України.

Минулого тижня аеропорт «Бориспіль» у Києві вже зупиняв обслуговування рейсів «Аеросвіту», але поновив його до 9 січня – терміну, до якого авіакомпанія має погасити всю заборгованість і почати вносити передоплату за майбутні послуги. Інакше в середу опівдні їй загрожує нове припинення.

Минулого місяця «Аеросвіт» уже мав великі проблеми в Росії, зокрема, його рейси на деякий час припиняли обслуговувати аеропорти «Шереметьєво» і «Внуково» в Москві, а перед тим усі рейси компанії в російському повітряному просторі припиняло обслуговувати російське Федеральне агентство повітряного транспорту («Росавіація»).
XS
SM
MD
LG