Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розкритикували заборону поліції покидатися сніжками в Петербурзі


«Снігову битву» у Санкт-Петербурзі ледь устигли почати, як її припинила поліція, 6 січня 2013 року
«Снігову битву» у Санкт-Петербурзі ледь устигли почати, як її припинила поліція, 6 січня 2013 року
Російські блогери різко розкритикували в понеділок заборону поліції в місті Санкт-Петербурзі провести флеш-моб із метою покидатися сніжками.

Офіційної реакції органів влади наразі немає – Росія, як і Україна, святкує 7 січня Різдво.

У неділю поліція в Санкт-Петербурзі заборонила молоді провести «Снігову битву» – масову зимову гру у сніжки, про яку домовлялися в соціальних мережах. Поліція прибула на місце акції, площу Марсове поле в центрі міста, вже через лічені хвилини після її початку.

Як заявив працівник поліції, він забороняє акцію, бо вважає її правопорушенням «через те, що ви здійснюєте масове перебування і пересування громадян, яке підпадає під порушення громадського порядку».

За повідомленнями, затримали двох людей.



Раніше «Снігові битви» в Санкт-Петербурзі вже відбувалися без проблем. Та минулого року в Росії внесли зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, за якими до таких правопорушень віднесені організація «масового одночасного перебування і (або) пересування громадян у громадських місцях», публічні заклики до такого «перебування-пересування» або й навіть просто участь у ньому, якщо така акція призвела до порушення громадського порядку або санітарних норм і правил, завдання школи зеленим насадженням тощо.

Ці зміни вже викликали широку критику і хвилю відвертих знущань із норм цього закону. Під його дію, констатують активісти, може по суті потрапити кожен, хто навіть випадково опинився посеред юрби, в якій хтось інший скоїв правопорушення.
XS
SM
MD
LG