Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США повернулася до праці після хвороби


Гілларі Клінтон (попереду праворуч) провела щотижневе засідання помічників держсекретаря, 7 січня 2013 року
Гілларі Клінтон (попереду праворуч) провела щотижневе засідання помічників держсекретаря, 7 січня 2013 року
Державний секретар США Гілларі Клінтон повернулася в понеділок до праці після місячної відсутності через стан здоров’я – через шлунковий грип, струс мозку і тромб.

Її привітали в Державному департаменті колеги, які як жарт подарували їй захисний шолом гравця в американський футбол.

Клінтон виписали з лікарні в середині минулого тижня.

Вона захворіла на шлунковий грип іще 7 грудня, що змусило її скасувати низку міжнародних візитів. Хвороба призвела до зневоднення організму; Клінтон, лікуючись удома, втратила свідомість, упала й отримала струс мозку. Під час медобстеження в неї до того ж виявили артеріальний тромб, і її поклали до лікарні.

Гілларі Клінтон уже давно заявляла, що їй досить одного терміну на посаді державного секретаря і вона має намір залишити посаду наприкінці першого терміну президента Барака Обами під кінець січня цього року й повернутися до приватного життя.

Президент відтак після переобрання в листопаді минулого року вже висунув наприкінці грудня кандидатуру на посаду державного секретаря сенатора-демократа Джона Керрі, нинішнього голову сенатського комітету з міжнародних відносин. Сенат, який у США має затверджувати міністрів і чільних урядовців і в якому демократи мають більшість, як вважають, підтримає Керрі.
XS
SM
MD
LG